Субота, 04.05.2024, 18:41
Вітаю Вас Гость | RSS

Персональний сайт Стеценко Н.І.

Наш чат
200
Форма входу

Пошук

Головна » 2017 » Лютий » 20 » Масляна прийшла
16:17
Масляна прийшла

 [$CUT//wwwhttp:.slideshare.net/OksanaVyshnevetska/ss-31949018?]

Всіх вітаю з Масляною!
Починаючи з понеділка 20.02. сім днів ми радіємо сонечку і будуємо плани на весну і літо! Я бажаю всім удачі і міцного здоров'я, усмішок і цікавих знайомств, побільше вільного часу щоб проводити час з сім'єю і звичайно ж, любові!
Нехай кожен млинець, з'їдений вами в це апетитне і смачне свято, дозволить виконати одне заповітне бажання! Пам'ятаєте як в дитинстві - ложечку за маму, ложечку за тата. А я хочу сказати так: перший млинець - на радість, другий - на щастя, третій - на любов. А потім ще потрібно з'їсти по млинчики за віру, розуміння, терпіння, здоров'я, вірність, удачу, везіння, відданість, багатство і виконання мрії. Миру всім нам!

ЯК СВЯТКУЄМО.

ПОНЕДІЛОК - "ГОСТІ"
У перший день Масляної приймають гостей та печуть млинці. У цей день на гостини один до одного приходять свати.
Господині починають пекти млинці, першим з яких пригощають батьків, а якщо батьки померли то першим млинцем пригощають бідного або убогого, щоб він пом’янув померлих родичів. Якщо в будинку є тварина (не обов’язково корова або свиня), а наприклад, кішка або собака, то перший млинець можна віддати «бідній тварині». З тією ж метою, щоб вона пом’янула померлих родичів. Це робиться, щоб не шукати на вулиці бідного або убогого.
Колись у цей день прикрашали оселю солом'яним опудалом.

 

ВІВТОРОК - "ЗАІГРИШ"

Продовжуємо святкувати Масляну. А у п’ятницю запрошуємо всіх на посиденьки з млинцями. Печіть млинці, готуйте українські страви і гайда до нас на ярмарок. Можете прихватити речі, які хотіли б продати. Не приводьте лише на ярмарок своїх чоловіків, бо то тільки в пісні "жінки чоловіків продавали", а у нас торгівля людьми карається законом. Час і місце заходу уточню пізніше. Попередньо - 24.02 о 14 00, площа, або Будинок культури. ГОТУЙМОСЯ!

 

Категорія: Новини школи та селища | Переглядів: 437 | Додав: nadejda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Добавити
Погода час
GISMETEO: Погода по г.Черкассы
Статистика
Поспілкуємось?
Ваша ІР адреса

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz



glitter link generator