Субота, 18.05.2024, 11:09
Вітаю Вас Гость | RSS

Персональний сайт Стеценко Н.І.

Наш чат
200
Форма входу

Пошук

Головна » 2017 » Лютий » 20

Стеценко Надія Іванівна

Ірдинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

СУЧАСНІ НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ВИКЛАДАННЯ ЗАРУБІЖНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ЗА ВИМОГАМИ НОВОГО ДЕРЖАВНОГО СТАНДАРТУ

В даній роботі наводиться нове, сучасне бачення уроку; характеризуються нові підходи до його проведення, подаються доцільні форми роботи на уроці, наводиться доцільна структура сучасного інтерактивного уроку. Розглядаються питання: чи може сучасний урок бути радісним і цікавим для учнів і чи може він розкрити творчий потенціал особистості.

Зміни життя в сучасному світі вимагають і змін мети та призначення сучасної освіти. Українська спільнота останнім часом орієнтується на європейський та світовий рівень, а наша освіта на Європейський і світовий освітній простір. Ми прагнемо ввійти до Європейського співтовариства, а тому українська освіта повинна враховувати європейські вимоги, стандарти і тенденції, переглянути науково-методичні аспекти викладання предметів, розширити можливості технологізації освітнього процесу, в тому числі використання інноваційних педагогічних технологій.

Традиційна передача «готових» знань від учителя до учня втрачає свою функціональну значущість, перестає бути головним завданням навчального процесу. Сьогодні в учасників навчально-виховного процесу формуються нові сучасні уявлення про фундаментальність освіти, отримавши яку, наша молодь здатна буде самостійно працювати, вчитися і, в разі потреби, переучуватися.

Кожний предмет, який вивчається в школі, має співвідноситися з цінностями самої особистості, бути спрямований на її розвиток, адже сучасний учень не лише вивчає науки, а за допомогою знань осягає світ і насамперед себе. Тож саме гуманітарні предмети, зокрема зарубіжна література, виходять на чільне місце в системі сучасної освіти. І саме нам, вчителям зарубіжної літератури належить виняткова роль духовних менторів молоді.

Зарубіжна література – це вікно у всесвіт. При її вивченні розкриваються багатогранні зв’язки з літературами світу, з історією і культурою інших народів, їх мовою, традиціями, зі світом мистецтва.

Яким же має бути сучасний урок зарубіжної літератури?

На мій погляд, насамперед, захоплюючим. Це урок, побудований з урахуванням вимог сучасної освіти, він повинен відповідати завданням виховання юної особистості. Тобто сучасний урок літератури – це засіб формування соціально компетентної особистості учня, здатної поціновувати явища класи ... Читати далі »

Категория: Новини школи та селища | Просмотров: 928 | Добавил: nadejda | Дата: 20.02.2017 | Комментарии (0)

 [$CUT//wwwhttp:.slideshare.net/OksanaVyshnevetska/ss-31949018?]

Всіх вітаю з Масляною!
Починаючи з понеділка 20.02. сім днів ми радіємо сонечку і будуємо плани на весну і літо! Я бажаю всім удачі і міцного здоров'я, усмішок і цікавих знайомств, побільше вільного часу щоб проводити час з сім'єю і звичайно ж, любові!
Нехай кожен млинець, з'їдений вами в це апетитне і смачне свято, дозволить виконати одне заповітне бажання! Пам'ятаєте як в дитинстві - ложечку за маму, ложечку за тата. А я хочу сказати так: перший млинець - на радість, другий - на щастя, третій - на любов. А потім ще потрібно з'їсти по млинчики за віру, розуміння, терпіння, здоров'я, вірність, удачу, везіння, відданість, багатство і виконання мрії. Миру всім нам!

ЯК СВЯТКУЄМО.

ПОНЕДІЛОК - "ГОСТІ"
У перший день Масляної приймають гостей та печуть млинці. У цей день на гостини один до одного приходять свати.
Господині починають пекти млинці, першим з яких пригощають батьків, а якщо батьки померли то першим млинцем пригощають бідного або убогого, щоб в ... Читати далі »

Категория: Новини школи та селища | Просмотров: 439 | Добавил: nadejda | Дата: 20.02.2017 | Комментарии (0)

День пам’яті Героїв Небесної сотні

Сьогодні, 20 лютого, у День пам’яті героїв Небесної сотні, в Ірдині відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку на честь героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, в європейське майбутнє України.

Працівники Ірдинської селищної ради, будинку культури, школи, лікарні, комунального підприємства, дитячого садка урочистою ходою пройшли від селищної ради до парку селища, де і відбулися урочистості. Біля стели виступив староста селища, учасники декламаторського гуртка будинку культури, художній керівник будинку культури Косенко К.Ф. Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесного Війська, потім запалили і поставили у підніжжя пам’ятні свічки.

Урочистості закінчилися покладанням квітів.

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної сотні у наших серцях, бо, коли кожен українець запалить у своїй душі вогник патріота, весь народ понесе його по своїй дорозі, а любов до ближнього і до країни поведуть нашу державу вперед.

                                                                                                                                 Завідувач будинком культури Стеценко Н.І

Просмотров: 339 | Добавил: nadejda | Дата: 20.02.2017 | Комментарии (0)

 

 

Громадські обговорення тарифів на водопостачання і водовідведеня в Ірдині тривають

16 лютого 2017 року в смт. Ірдинь в приміщенні школи відбулися чергові громадські обговорення тарифів на водопостачання і водовідведення. На зібранні були присутні заступник сільського голови Пишний М.П., староста селища Максимов О.Л., керівники місцевих організацій та установ, жителі Ірдиня.

Представники ... Читати далі »

Категория: Новини школи та селища | Просмотров: 430 | Добавил: nadejda | Дата: 20.02.2017 | Комментарии (0)

Добавити
Погода час
GISMETEO: Погода по г.Черкассы
Статистика
Поспілкуємось?
Ваша ІР адреса

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz



glitter link generator